Kanada izbacila Španiju, Brazil bio blizu iznenađenja

Prvo kolo Svjetske grupe

Kanada izbacila Španiju, Brazil bio blizu iznenađenja

M. Maksimović

Trećeg dana prvog kola Svjetske grupe Davis Cupa, plasman u četvrtfinale su izborile reprezentacije Kanade, Italije, SAD, Kazahstana i Češke. 

Treći bod Kanađanima za veliki uspjeh i slavlje protiv Španije osigurao je Milos Raonic koji nije imao problema protiv Garcije Lopeza, bilo je 6-3,6-4,6-2.

 

U Torinu je na kraju odluka pala u petom meču. Čilić je dobio Seppija pa su na teren izašli Fognini i Dodig.Dodig je dobio prvi set, sve ostalo je otišlo na stranu Fogninina koji prvog dana nije igrao zbog temperature.Amerikanci su imali 2:0 protiv Brazila, ali su se neočekivano našli u problemima.Bellucci je preokrenuo Inseru 2:1, Brazil se vratio u život i opasno zaprijetio.Pogotovo nakon što je Alves dobio prvi set Querreyu koji se na kraju provukao u četiri seta.

 

U Astani je treći bod izborio Golubev.Melzer je u odnosu na petak odigrao puno bolji meč, ali je opet izgubio u četiri seta. U Genevi su trećeg dana igrali Wawrinka i Berdych, Čeh je bio bolji 3-6, 4-6, 6-3,

6-7(5), aktuelni osvajači su prošli dalje.

 

Rezultatii 1.kolo:

Kanada - Španija 3:2

Italija - Hrvatska 3:2

Belgija - Srbija 2:3

SAD - Brazil 3:2

Kazahstan - Austrija 3:1

Argentina - Njemačka 5:0

Francuska  - Izrael 5:0

Švicarska - Češka 2:3 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.