Karlović nakon maratonskog meča u trećem kolu

Hrvatski teniser uz dosta muke do pobjede

Karlović nakon maratonskog meča u trećem kolu

E. Čaušević

Hrvatski teniser Ivo Karlović nakon maratonskog meča plasirao se u treće kolo Roland Garrosa.

Karlović je danas tek nakon pet setova uspio savladati australskog tenisera Jordana Thompsona. Australac je bolje otvorio meč i nakon tie-breaka stigao je do vodstva od 1:0 u setovima.

Ipak, nakon toga Karlović je dosta bolje zaigrao, te je dobio drugi set sa 6:3 i izjednačio na 1:1 u setovima. U trećem setu ponovo je bilo neizvijesno, a ovaj put u tie-breaku bolje se snašao Karlović koji je poveo sa 2:1.

Iako su svi očekivali da Karlović ovaj meč privede kraju Thompson se nije predavao. Četvrti set je dobio također nakon tie-breaka i izjednačio na 2:2.

Nakon toga uslijedio je maratonski set i borba za treće kolo. Set je ponovo otišao u tie-break, a nakon dosta borbe i sjajnih poena Karlović je slavio sa 12:10 i uz dosta muke slavio sa 3:2 u meču koji je trajao više od četiri sata.

Roland Garros, 2. kolo:

Ivo Karlović - Jordan Thompson 3:2 (6:7, 6:3, 7:6, 6:7, 12:10)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi