Kazahstanac šokirao 16. nositelja, Kyrgios i Tsonga prošli
Foto: EPA

Australian Open, 1. kolo

Kazahstanac šokirao 16. nositelja, Kyrgios i Tsonga prošli

M. Šljivak

Francuski teniser Lucas Pouille, koji je bio 16. nositelj na Australian Openu, doživio je debakl protiv 207. igrača svijeta Kazahstanca Alexandera Bublika.

Očekivalo se da Francuz veoma brzo završi posao u ovom meču, no na kraju je to učinio Bublik, koji je za sat i 46 minuta slavio s 3:1, po setovima 6:0, 3:6, 6:3 i 6:4.

Fantastično je Kazahstanac ušao u meč. Prvi set je dobio sa 6:0, a kada je Pouille dobio drugi set sa 6:3, činilo se kako će se stvari veoma brzo postaviti na svoje mjesto.

Međutim, Bublik je preostala dva seta odigrao izuzetno dobro. Uspio je da eliminiše 16. nositelja i da ostvari veliki rezultat.

Domaća nada Nick Kyrgios je lagano došao do 2. kola. On je Portugalca Gastaa Elisaa pregazio s 3:0 (6:1, 6:2, 6:2) i prepustio mu je samo pet gemova u ovom meču.

Jo-Wilfreid Tsonga je izgubio set od Brazilca Monteira, ali je Francuz na kraju ipak uspio da pobijedi s 3:1 i to sa 6:1, 6:3, 6:7 i 6:2.

Dalje je prošao i 23. nositelj Jack Sock iz SAD-a, koji je Francuza Herberta dobio s 3:0.

Australian Open, 1. kolo:

Ramos - Lacko 2:3

Khanchanov - Mannarino 3:1 

Duckworth - Lorenzi 1:3

Mathieu - Seppi 1:3

Bublik - Pouille 3:1

Grannollers Pujol - Sela 1:3

Bagnis - Evans 0:3

Tsonga - Monteiro 3:1

Herbert - Sock 0:3

Delbonis - Johnson 0:3

Elias - Kyrgios 0:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi