Kerber preko Keys do polufinala

Iznenađujuće lako

Kerber preko Keys do polufinala

Njemica Angelique Kerber posljednja je polufinalistkinja turnira u Miamiju nakon što je sinoć savladala Amerikanku Madison Keys (6:3, 6:2).

Kerber je iznenađujuće lako došla do pobjede nad domaćom teniserkom, a u narednoj rundi takmičenja snage će odmjeriti sa Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom.

Treća teniserka svijeta prvi set riješila je u svoju korist iako je pri vodstvu protivnice od 2:1 imala i brejk zaostatka. U drugoj dionici Njemica je na startu dvaput oduzela servis protivnici, došla do ogromne prednosti od 4:0, te iskusno privela susret kraju.

Podsjetimo i to da je prvi polufinalni meč između Kuznetsove i Bacsinszky na programu danas od 19 časova, dok će Azarenka i Kerber na teren izaći tri sata iza ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi