Kerber u sjajnom meču izbacila Sharapovu

Kraj za još jednu pobjednicu Wimbledona

Kerber u sjajnom meču izbacila Sharapovu

Nakon Serene Williams, svoj nastup na Wimbledonu je završila i Maria Sharapova. U sjajnom meču deveta nositeljica Angelique Kerber je slavila  7-6(4), 4-6, 6-4.

Meč je ponudio puno preokreta. Već u prvom setu Sharapova rano gubi svoj servis, Kerber vodi 5-3, ali se Ruskinja spašava u desetom gemu. U tie breaku je Maša imala 3-1, Kerber je u završnici sa tri vezana poena povela 1-0. Drugi break Sharapove za 4-3 bio je presudan za rasplet drugog seta, a onda je došao treći. Prvu meč-loptu Kerber je imala pri vodstvu 5-2 u trećem setu. Sharapova je stigla na 5-4, nakon čega je njemačka teniserka propustila još pet-meč lopti na servis Ruskinje. Ipak Kerber koristi sedmu za ulazak u četvrtfinale.

Rumunka Simona Halep, koja je nedavno izgubila od Sharapove finale Roland Garrosa, plasirala se u četvrtfinale lakom pobjedom protiv Kazahstanke Zarine Diyas 6-3, 6-0. Za polufinale će Halep igrati protiv Njemice Sabine Lisicki, koja je lani izgubila finale Wimbledona od Francuskinje Marion Bartoli. Lisicki je u četvrtfinalu nadigrala Kazahstanku Yaroslavu Shvedovu 6-3, 3-6, 6-4.

Kada su u pitanju mečevi četvrtfinala tu dileme nije bilo.  Safarova je prepustila četiri gema Ruskinji Makarovoj dok je Barbora Zahlalova-Strycova dohvatila šest protiv Petre Kvitove.

Rezultati četvrtfinala:
Lucie Safarova (Cze, 23) - Ekaterina Makarova (Rus, 22) 6-3, 6-1
Petra Kvitova (Cze,6) - B.Zahlavova Strycova (Cze) 6-1, 7-5

Rezultati osmine finala:
Angelique Kerber (Nje, 9) - Maria Sharapova (Rus, 5) 7-6(4), 4-6, 6-4
Simona Halep (Rum, 3) - Zarina Diyas (Kaz) 6-3, 6-0
Sabine Lisicki (Nje, 19) - Yaroslava Shvedova (Kaz) 6-3, 3-6, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.