Kerber u suzama: Serena, ti si moja inspiracija
Foto: EPA

Osvojila Grand Slam u Australiji

Kerber u suzama: Serena, ti si moja inspiracija

E. Škorić

Pobijedivši Serenu Williams u velikom finalu u Melbourneu, Njemica Angelique Kerber osvojila je prvi Grand Slam naslov u karijeri.

Kerber je ostvarila san, što je kazala po završetku meča (6:4, 3:6, 6:4), a nije mogla da sakrije emocije, pa je suznih očiju govorila o prvim impresijama.

"Kakvo olakšanje. Na početku, čestitke Sereni, ona je moja velika inspiracija i najbolja je na svijetu. Serena, ti si velika šampionka i velika ličnost, tako dobar čovjek", rekla je Angelique na početku obraćanja po primanju nagrade za najbolju u Australiji.

"Zahvalila bih svim sponzorima koji su učinili posebnim ovaj turnir. Ovo je jedan od najboljih turnira na Touru i to zaista mislim. Pobijedila sam Serenu. Ostvario mi se san. Veoma sam naporno radila da bih ovo ostvarila. Ne mogu da vjerujem da sam Grand Slam prvakinja", istakla je Angie, koja je na kraju dodala:

"Uživala sam ovdje u protekle dvije sedmice. Ovo su mi najljepše dvije sedmice u životu, na najljepšem mjestu na svijetu. Mogu samo za kraj reći: Vidimo se ponovo!".

Serena Williams nije previše tužna i razočarana iako je dožvijela poraz. 

"Angie, sve čestitke tebi, igrala si najbolji meč i od srca ti čestitam na za Grand Slam trofej u karijeri. Zaslužila si ga, nastavi tako", govorila je Serena svojoj protivnici.

"Hvala mom timu, hvala divnoj publici na podršci. U Australiji se uvijek osjećam sjajno, hvala vam svima", istakla je na kraju Amerikanka. 

Dodajmo kako će Kerber od ponedjeljka biti druga teniserka svijeta, dok je prethodno zauzimala šesto mjesto na WTA listi. Serena, naravno, ostaje nedodirljiva, prva na listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi