Kerber ubjedljiva protiv Ozaki, Lučić-Bartoni u četvrtfinalu

Masters u Miamiju

Kerber ubjedljiva protiv Ozaki, Lučić-Bartoni u četvrtfinalu

D. Rakanović

Njemačka teniserka Angelique Kerber plasirala se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju nakon što je ubjedljivo pobijedila Risu Ozaki sa 2:0 u setovima. 

Prvoj teniserki svijeta bila su potrebna 63 minuta da meč završi, s obzirom da je oba seta dobila sa 6:2. 

Kerber će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice duela između Venus Williams i Svetlane Kuznetsove.

Osim nje, u četvrtfinale se plasirala i 35-to godišnja Hrvatica Mirjana Lučić-Bartoni koja je večeras u dva seta savladala Bethaniju Mattek-Sands. 

Lučić-Bartoni je prvi set dobila sa 7:5, dok je drugi osvojila rezultatom 6:4, a ove dvije teniserke su na terenu provele sat i 36 minuta.

Hrvatska teniserka će u četvrtfinalu imati težak izazov, s obzirom da će igrati protiv treće teniserke svijeta Karoline Pliskove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi