Kevin Anderson iznenadio Kyrgiosa, dalje ide i Monfils

Roland Garros, drugo kolo

Kevin Anderson iznenadio Kyrgiosa, dalje ide i Monfils

Teniser iz Južne Afrike Kevin Anderson iznenadio je danas Nicka Kyrgiosa te ga je izbacio sa Roland Garrosa već u drugom kolu.

Anderson je slavio sa 3:1 u setovima i to nakon dva sata i 39 minuta igre. Iako je Kyrgios dobio prvi set rezultatom 7:5, ipak je Anderson zaigrao mnogo bolje u naredna tri te je na kraju slavio pobjedu.

On će u trećem kolu ovog turnira igrati protiv Kylea Edmunda. Osim Anderosna dalje je prošao i domaći predstavnik Gael Monfils koji je pobijedio 95. tenisera svijeta Thiaga Monteira sa 3:0 u setovima. On će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Richard Gasquet-Victor Estrella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi