Keys bolja od Strycove

Nakon velike borbe

Keys bolja od Strycove

Madison Keys izborila je plasman u polufinale WTA turnira u Rimu. Američka teniserka slavila je danas protiv Čehinje Barbore Strycove rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 6:3), pa će se u borbi za finale sastati sa Španjolkom Garbinom Muguruzom, koja je bila bolja od Timee Bacsinszky.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova. Strycova je sa dva vezana stigla do velike prednosti (3:0), koju ipak nije uspjela sačuvati u nastavku. Muguruza sjanom igrom osvaja šest od narednih sedam gemova i tako dolazi do vodstva u meču.

Keys je bila na samo dva gema od pobjede kada je povela sa 4:3 u drugom setu, ali češka teniserka uspijeva da veže tri gema i da se u potpunosti vrati u meč.

U trećem setu ravnopravna borba vođena je do rezultata 3:3. Nakon toga američka teniserka prebacuje u brzinu više, oduzima servis rivalki u 8. gemu, a potom sa samo jednim izgubljenim poenom u 9. gemu riješava pitanje pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi