Kinezi nastavili dominaciju, ne i Kineskinje
Junakinja velikog finala

Senzacija u Moskvi

Kinezi nastavili dominaciju, ne i Kineskinje

M. Maksimović

Stonoteniseri Kine i stonoteniserke Singapura novi su svjetski prvaci u ekipnoj konkurenciji. Za Kineze je ovo šesto uzastopno zlato u ekipnoj konkurenciji dok su stonoteniserke Singapura napravile veliki podvig pobjedivši Kinu koja je osam puta zaredom bila najbolja na svijetu.

Kinezi su u muškoj konkurenciji svoju dominaciju počeli od 2001.godine i Osake. U Moskvi su sredili Bjelorusiju, pa Japan u polufinalu te u velikom finalu Njemačku.Timo Boll je preokrenuo 0:2 protiv Ma Longa, ali je onda Ma Lin dobio Dimitrija Ovtcharova, pa u meču odluke Timo Bolla, dok je
jedan bod osvojio Jike Zhang koji je slavio 3:1 u meču sa Christianom Suessom. Na trećem mjestu su završile selekcije Japana i Koreje.

Vladavini Kineskinja došao je kraj u Moskvi nakon Geoteborga 1993.godine. U finalnom susretu Singapur je ostvario veliku pobjedu 3:1,a junakinja je bila druga igračica svijeta Tianwei Feng koja je
ostvarila dvije pobjede. U prvom meču je nadigrala u pet setova Ding Ning, a onda je u meču odluke opet u pet setova pobjedila Shiwen Liu.Bronačnu medalju su podijelile na kraju selekcije Japana i Njemačke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.