Kiša prekinula današnji program US Opena
Foto: EPA

Džumhur čeka na svoj meč

Kiša prekinula današnji program US Opena

E. Škorić

Današnji program posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, prekinut je zbog kiše.

U New Yorku je u popodnevnim satima počela da pada kiša, pa se nije stigao odigrati nijedan meč. U muškoj konkurenciji u toku je bilo  šest mečeva, dok su od 10 završena samo četiri meča u ženskoj konkurenciji.

Wickmayer je savladala Tsurenko sa 6:3, 6:1, dok je Karolina Pliskova sa 6:2, 6:1 bila bolja od Linette. Strycova je sa 6:1, 6:3 nadigrala Japanku Doi, a Cristea Kerkhovu sa 6:1, 6:3.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur trebao je igrati iza 19 sati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa na terenu br. 12, no pitanje je hoće li do kraja dana njih dvojica odraditi svoj duel. Ukoliko ne stane kiša, meč će se prebaciti na srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi