Kladionice i dalje vjeruju Đokoviću

Novak prvi favorit

Kladionice i dalje vjeruju Đokoviću

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković u drugoj polovini 2016. nije bio na svom prepoznatljivom nivou, tako da su ga nešto lošije partije u završnici sezone koštale prvog mjesta na listi najuspješnijih tenisera. 

Ipak, mnogi teniski stručnjaci smatraju da bi Novak uskoro mogao da se vrati na vrh, i pored činjenice što će u prvoj polovini 2017. braniti veliki broj poena.

Između ostalog, Đoković će braniti titule u Melbourneu, Indian Wellsu, Miamiju, Madridu, a potom i na Roland Garrosu.

Što se tiče Australian Opena, Đoković ga je osvajao čak šest puta i nema sumnje da mu Melbourne itekako odgovara.

Iako se još nisu slegli utisci nakon nedavo završenog turnira u Londonu, mnoge svjetske kladionice već su sad iznijele ponudu za pobjednika prvog Grand Slama sezone. 

Najpoznatija svjetska kladionica William Hill kao prvog favorita za osvajanje ovog turnira vidi Novaka Đokovića.

Kvota na srbijanskog tenisera iznosi 2.37, slijedi Murray sa koeficijentom 2.62, te Wawrinka (13.00), Del Potro (17.00) i Federer (17.00).

Možda je prerano govoriti o pobjedniku prvog Grand Slama, s obzirom da je do početka ostalo nešto manje od dva mjeseca, ali jedno je sigurno da su Đoković i Murray daleko ispred svoje konkurencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti