Ko će u finale: Novak ili Roger?

Ko ide dalje?

Ko će u finale: Novak ili Roger?

Novak Đoković i Roger Federer odigraće u Melburnu svoj 45. međusobni duel. Meč je na programu sutra u 9.30 časova po našem vremenu, a pobjednik će na megdan ili Andy Murrayu ili Milošu Raoniću koji čine drugi polufinalni par.

Veliki teniski spektakl zasigurno nas očekuje u četvrtak kada će rekete ukrstiti prvi i treći teniser svijeta. U dosadašnjem toku Australian opena nešto bolji utisak ostavio je Švajcarac, ali svi znamo da to puno i ne znači kada se uzme u obzir Novakova stabilnost u odlučujućim mečevima.

Federer je redom dobijao Basilashvilia, Dolgopolova, Dimitrova, Goffina i Berdycha, dok je Đoković bio bolji od Chunga, Halysa, Seppia, Simona i Nishikoria.

Rezultat u međusobnim okršajima je izjednačen 22-22, a bolji iz ovog susreta biće na korak od nove Gren slem titule. 

Nešto uspješniji na tvrdim podlogama je Srbin, koji je ostvario 18 pobjeda u 34 duela, od toga dvije u Melburn parku.

Iako teniski stručanjaci smatraju da nas očekuje potpuno neizvjestan meč, kladionice mnogo više šansi za pobjedu daju Novaku Đokoviću. Najpoznatija svjetska kladionica William Hill izbacila je ponudu u kojoj je prvi reket svijeta veliki favorit sa koeficijentom 1.33, dok je na Švajcarca 3.5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi