Ko će u polufinale Madrida?

Zanimljivi susreti

Ko će u polufinale Madrida?

Danas su na programu mečevi četvrtfinala na Masters turniru u Madridu.

Od 12 časova sastaju se Srbijanac Novak Đoković i Kei Nishikori iz Japana. 

Novak je ove sezone doživio nekoliko neugodnih poraza, ali je u Madridu podigao nivo igre i izborio plasman među najboljih osam. Na putu do četvrtfinala savladao je Nicolasa Almagra i Feliciana Lopeza, dok je Nishikori bio bolji od Diega Sebastiana Schwartzmana i Davida Ferrera. Njih dvojica do sada su se sastajali 13 puta, a daleko uspješniji je Đoković sa 11 pobjeda.

Po završetku ovog susreta na teren će izaći Urugvajac Pablo Cuevas i Alexander Zverev iz Njemačke. Trebalo bi istaći da se mladi Nijemac nalazi u odličnoj formi, te da je prošle sedmice slavio na ATP turniru u Minhenu. Sa sjajnim igrama nastavio je i u prestonici Španije, gdje je savladao izuzetno kvalitetne igrače: Verdasca, Čilića i Berdycha.

Sa druge strane, Cuevas ove sedmice nije bio ubjedljiv. Urugvajac je upisao tri teške pobjede protiv Belluccija, Mahuta i Pairea. 

Duel između Cuevasa i Zvereva zakazan je za 14.30 časova.

Rekete će danas (16h) ukrstiti i Rafa Nadal i David Goffin. Španski teniser svakako je veliki favorit u ovom meču, ali i jedan od glavnih pretedenata za trofej u Madridu.

Nadal je ove sedmice bio bolji od Fogninija i Kyrgiosa, dok je Goffin redom pobijeđivao Khachanova, Mayera i Raonića.

Današnji program zatvoriće duel Borne Ćorića i Dominica Thiema.

Najveću senazciju u Madridu upravo je priredio mladi hrvatski teniser, koji je u osmini finala savladao prvog reketa svijeta, Britanca Andyja Murraya. Važno je istaći da je Borna juče stigao do pete pobjede u karijeri nad TOP 10 teniserom, te postao prvi "lucky loser" koji se plasirao u četvrtfinale Madrida. Prije trijumfa nad Britancem, Borna je upisao ubjedljive pobjede nad Mischom Zverevim i Pierre-Hugues Herbertom. Sa druge strane, Thiem je na putu do četvrtfinala savladao Jareda Donaldsona i Grigora Dimitrova.

Ovaj meč na programu je od 21.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti