Ko će u polufinale US Opena?

Završnica turnira

Ko će u polufinale US Opena?

Teme:

Deseti dan US Opena donosi nam mečeve četvrtfinala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prve će na teren izaći Ana Konjuh i Karolina Pliskova. Svi mečevi u singlu odigraće se na terenu Arthur Ashe, a Hrvatica i Čehinja svoj će započeti u 18 časova.

18-godišnja Dubrovčanka po prvi put u karijeri se plasirala među najboljih osam na jednom prestižnom turniru. U prošlom kolu nadigrala je četvrtu teniserku svijeta, Poljakinju Agnieszku Radwansku, čime je samo potvrdila odličnu formu. Ipak, u borbi za polufinale za protivnicu će imati odličnu Čehinju, koja je takođe u velikom naletu i koja je u posljednjih devet mečeva izgubila samo dva seta.

Po završetku ovog meča, na teren će izaći Andy Murray i Kei Nishikori.

Drugi reket svijeta do sada je pokazao nešto bolju igru u odnosu na Japanca. Murrayu je samo Paolo Lorenzi uspio da uzme set u New Yorku, dok je Nishikori gubio po jedan u prva tri kola.

Oba igrača bila su impresivna u osmini finala. Britanski teniser prepustio je Dimitrovu samo pet gemova, dok je Japanac u potpunosti nadigrao hrvatskog bombardera Ivu Karlovića.

U ovom trenutku, Murray je veliki favorit za prolaz u polufinale, ali ni 7. igrač svijeta sigurno nije bez šansi. Britanac jeste osvajao US Open, međutim, i japanski teniser iza sebe ima odigrano finale.

Večernji program otvoriće Amerikanka Serena Williams i Rumunka Simona Halep. Njih dvije svoj duel započeće jedan čas iza pooći.

Najbolja teniserka svijeta pokušava da dođe do 23. titule na Grand Slam turnirima i tako na vječnoj listi prestigne Steffi Graf, a za protivnicu će imati 24-godišnju Rumunku, koju je savladala sedam puta u do sad osam odigranih međusobnih duela.

Za kraj očekuje nas okršaj Argentinca Juana Martina del Potra i Švajcarca Stana Wawrinke.

Del Potro je posljednjih nekoliko godina imao velike probleme sa povredama, te je bio na korak od povlačenja iz profesionalnog tenisa. Ipak, bivši broj četiri uspio je da prebrodi sve krize i da se u velikom stilu vrati na teren. Delpo je na nedavno završenim Igrama u Riju osvojio srebrnu medalju, a u tom ritmu nastavio je i na US Openu. 

Argentinac je bio nemilosrdan prema rivalima i nije im prepustio niti jedan set. Sada ga, međutim, očekuje najveći ispit u New Yorku, i to u vidu uvijek neugodnog Stana Wawrinke. Švajcarac je poznat po promjenljivoj formi, tako da je sigurno nezahvalno prognozirati ovaj duel.

US Open, četvrtfinale

Muškarci

Andy Murray - Kei Nishikori (19.30 časova)

Stan Wawrinka - Juan Martin del Potro (02.30)

Žene

Karolina Pliskova - Ana Konjuh (18.00)

Serena Williams - Simona Halep (01.00)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi