Kohlschreiber preko Struffa do polufinala Marrakecha

Nijemac slavio u tri seta

Kohlschreiber preko Struffa do polufinala Marrakecha

Njemački teniser Philipp Kohlschreiber plasirao se u polufinale ATP turnira u Marrakechu (Maroko) nakon današnje pobjede protiv sunarodnjaka Jan-Lennarda Struffa sa 2:1 u setovima.

Kohlschreiber je u ovom duelu dvojice njemačkih tenisera imao ulogu favorita, a to je na kraju i opravdao na terenu, iako je imao malih problema. 

U sva tri seta je presudio po jedan brejk. Struff je tu prednost stekao u prvom, a Kohlschreiber u naredna dva seta čime je preokrenuo rezultat i slavio pobjedu. Na kraju je bilo 3:6, 7:5 i 6:3 za poznatijeg Nijemca.

Kohlschreiber, koji je treći nosilac na ovom turniru, će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Robredo-Pair.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi