Konta izbacila Venus Williams i plasirala se u finale

WTA turnir Miami

Konta izbacila Venus Williams i plasirala se u finale

D. Rakanović

Johanna Konta plasirala se u finale Mastersa u Miamiju nakon što je savladala američku teniserku Venus Williams rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Konta je u odličnom meču uspjela savladati Amerikanku za dva sata i šest minuta igre.

Britanka je bolje otvorila meč, osvojivši dva brejka na početku seta za 3:0, ali je Williams u četvrtom gemu uzvratila istom mjerom. Obje teniserke do kraja seta su uspješno osvajale gemove na svoj servis, pa je Konta osvojila set sa 6:4. U drugom setu vidjeli smo veliku borbu i čak pet brejkova. Prvo je Konta izgubila svoj servis u četvrtom gemu, ali je u narednom gemu napravila ri-brejk. 

Prava drama viđena je u devetom gemu pri rezultatu 4:4 kada Williams gubi svoj servis, da bi u narednom napravila ri-brejk. I kada se očekivalo da Williams osvoji gem na svoj servis, ona nije uspjela osvojiti niti jednog poena za novi brejk Britanke. Konta je u narednom gemu potvrdila brejk i plasirala se u finale.

U finalu će Konta igrati protiv Caroline Wozniacki koja je u poluinalu jučer savladala Karolinu Pliskovu sa 2:1 u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi