Kraj i za Damira Džumhura

Poražen od Izraelca Sele

Kraj i za Damira Džumhura

E. Škorić

Nakon Mirze Bašića, od teniskog turnira u Rio de Janeiru oprostio se i Damir Džumhur.

Najbolji bh. teniser je u prvom kolu odmjerio snage sa Izraelcom Dudijem Selom, koji je bio bolji u dva seta.

Za Selu je meč počeo fantastično - uz dva brejka je stigao do 4:0, avodio je 5:1, potom dva vezana gema Džumhura, no nije uspio da se skroz vrati u set.

Na početku drugog seta Sela dolazi do novog brejka, ali je Damir vratio prednost izgubljenog servisa već  u drugom gemu.

Kod rezultata 2:2, Sela stiže do brejka, ali je Džumhur odmah odgovorio i s lakoćom stigao do 3:3.  Brzo je Damir stigao do svog gema, pa je poveo s 4:3.

Izraelac je uzeo naredna tri gema i tako je izborio plasman u drugo kolo teniskog turnira na OI. Očekuje ga duel s pobjednikom meča Goffin - Groth.

Olimpijski teniski turnir, 1. kolo:

Damir Džumhur (BiH, 76) - Dudi Sela (Izr, 65) 4:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti