Kraj za Ćorića i Karlovića, Thiem i Goffin idu dalje
Foto: EPA

Roland Garros, 2. kolo

Kraj za Ćorića i Karlovića, Thiem i Goffin idu dalje

M. Šljivak

Hrvatski teniser Borna Ćorić oprostio se od Roland Garrosa već u drugom kolu. Od njega je danas bio bolji Amerikanac Steve Johnson sa 3:1, po setovima 6:2, 7:6, 3:6, 7:6.

Johnson je u ovaj duel ušao kao austajder, ali je na kraju velikom borbenošću i sjajnom igrom uspio da savlada Ćorića.

Krenulo je odlično po Amerikanca. Nakon sat i po vremena igre imao je dva seta prednosti i činilo se kako će brzo završiti posao.

Međutim- Čorić se probudio u trećem setu. Njegova igra je bila mnogo bolja i treći set je hrvatski teniser dobio sa 6:3.

Velika borba viđena je u četvrtom setu. Ćorić je prvi došao do breaka, imao je prednost od dva gema, ali je sve upropastio u finišu ovog dijela igre.

Mogao je Ćorić do osvajanja četvrtog seta u tie-breaku. Propustio je dvije set lopte, Johnson je vezao četiri poena zaredom i osvojio je ovaj dio igre sa 7:6 i došao je do pobjede.

Od turnira se oprostio i drugi hrvatski teniser Ivo Karlović. Njega je savladao Argentinac Horaci Zeballos sa 3:0, po setovima 7:6, 7:6 i 6:3.

Laganu pobjedu ostvario je šesti nosioc, Austrijanac Dominic Thiem. On je sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1 i 6:3 savladao italijanskog tenisera Simonea Bolelija.

Nešto težu pobjedu je ostvario deseti nosioc David Goffin koji je s 3:1 dobio Sergija Stakhovskog.

Roland Garros, 2. kolo:

Goffin - Stakhovsky 3:1 (6:2, 6:4, 3:6, 6:3)

Thiem - Bolelli 3:0 (7:5, 6:1, 6:3)

Schwartzman - Napolitano 3:0 (6:3, 7:5, 6:2)

Johnson - Ćorić 3:1 (6:2, 7:6,  3:6, 7:6)

Zeballos - Karlović 3:0 (7:6, 7:6, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi