Kraj za Džumhura u Nottinghamu

ATP Nottingham, 2. kolo

Kraj za Džumhura u Nottinghamu

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur završio je s nastupom na ATP turniru u Nottinghamu. Nakon što je danas pobjedom završio meč protiv Denisa Istomina, prejak u 2. kolu bio je kanadski teniser Vasek Pospisil koji je Džumhura pobijedio s 2:0, po setovima 6:1 i 6:4.

Samo jedan gem osvojio je Džumhur u prvom setu. Pospisil je dominirao i prvi set je dobio za 19 minuta sa 6:1.

Ni u drugom setu Damir nije uspio ništa napraviti. Očigledno je za njega bilo previše da igra dva meča u nekoliko sati, pa je kanadski teniser bez većih problema došao do osvajanja i drugog seta.

Na samom početku je oduzeo servis Džumhuru, bez većih problema ga je očuvao do samog kraja, te je na kraju Pospisil slavio sa sigurnih 2:0.

ATP Nottingham, 2. kolo:

Pospisil - Džumhur 2:0 (6:1, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi