Kraj za Jelenu Janković, Muguruza sigurna
Foto: EPA

Roland Garros, 1. kolo

Kraj za Jelenu Janković, Muguruza sigurna

M. Šljivak

Srbijanska teniserka Jelena Janković oprostila se od Roland Garrosa već u prvom kolu. Od nje je bila bolja 105. igračica svijeta Richel Hogenkamp iz Holandije i to s 2:0, po setovima 6:2 i 7:5.

Janković je bila potpuno nevidljiva u ovom meču. Holanđanka, koja se glavnog žrijeba dokopala kroz kvalifikacije je maksimalno koristila svaku grešku Srbijanke i na kraju je zasluženo slavila pobjedu.

Peta nositeljica Garbine Muguruza lagano je stigla do drugog kola. S 2:0, po setovima 6:2 i 6:4 pobijedila je iskusnu Italijanku Francescu Schiavone.

Dalje je prošla i 27. nositeljica Yulia Putinsteva koja je savladala domaću teniserku Myrtille Goerges (6:3, 6:0), a u drugom kolu ćemo gledati i Ons Jabeur iz Tunisa, te Annett Kontaveit iz Estonije.

Roland Garros, 1. kolo, žene:

Putinsteva - Goerges 2:0 (6:3, 6:0)

Jabeur - Bogdan 2:0 (6:3, 6:4)

Hogenkamp - Janković 2:0 (6:2, 7:5)

Kontaveit - Niculescu 2:0 (7:5, 6:1)

Muguruza - Schiavone 2:0 (6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi