Kraj za Kontu, Svitolina i Suarez-Navarro sigurne

Roland Garros WTA 1. kolo

Kraj za Kontu, Svitolina i Suarez-Navarro sigurne

D. Rakanović

Novo iznenađenje na drugom Grand Slamu sezone. Sedma nositeljica iz Velike Britanije Johanna Konta eliminisana je u prvom kolu Roland Garrosa nakon što je porazila Tajvanka Su-Wei Hsieh u tri seta, sa 6:1, 6:7, 4:6.

Britanka je dominirala u prvom setu, završivši posao za samo 25 minuta, međutim tajvanska teniserka se nije predavala i u naredna va seta došla do velikog preokreta i plasmana u narednu rundu nakon nešto manje od dva sata i 20 minuta igre. 

Naredni protivnik biće joj 121. igračica svijeta Taylor Townsend. 

Ukrajinka Elina Svitolina savladala je kazahstansku teniserku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, i u narednoj rundi je očekuje meč protiv Tsvetane Pironkove.

Španska teniserka Carla Suarez-Navarro lagano je savladala Mariu Sakkari sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2 i u drugom kolu će igrati protiv  Sorone-Mihaele Cirsteae. 

Roland Garros WTA 1. kolo

Kato -  Townsend 0:2 (4:6, 0:6)

Barthel - Pironkova 0:2 (0:6, 4:6)

Cirstea - Peng 2:0 (6:3, 6:1)

Cornet - Babos 2:1 (6:2, 6:7, 6:2)

Bondaernko  - Martić 0:2 (2:6, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi