Kraj za Muguruzu

WTA Doha

Kraj za Muguruzu

Kineskinja Shuai Zhang priredila je veliku senzaciju na WTA turniru u Dohi.

Ona je u u tri seta savladala prošlogodišnju osvajačicu Roland Garrosa i sedmu igračicu svijeta, Španjolku Garbine Muguruzu, sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5) i tako se plasirala u četvrtfinale gdje je očekuje bolja iz duela Caroline Garcia - Karolina Pliskova.

Plasman u četvrtfinale obezbijedila je Monica Puig iz Portorika, kojoj je Kazahstanka Yulia Putintseva predala meč u trećem setu (6:2, 4:6, 2:1). 

U toku su mečevi Anastasia Pavlyuchenkova - Dominika Cibulkova i Lauren Davis - Elena Vesnina, a igraju još Strycova - Stosur, Radwanska - Wozniacki i Kerber - Kasatkina.

Nagradni fond turnira u Dohi iznosi 710.900 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi