Kraj za Pavlychenkovu

Miami Open

Kraj za Pavlychenkovu

D. Rakanović

Američka teniserka Bethanie Mattek-Sands plasirala se u osminu finala WTA turnira u Miamiju nakon što je eliminisala 17. igračicu svijeta Anastasiju Pavlyuchenkovu sa 2:1 (4:6, 6:0, 6:3) u setovima. 

Amerikanka koja je 158. igračica na WTA listi nastavila je sa sjajnim igrama u Miamiju. Nakon što je u drugom kolu savladala desetu igračicu svijeta Elinu Svitlovu, danas je porazila Pavlychenkovu. 

Ruskinja je bolje ušla u meč i osvojila prvi set sa 6:4, da bi nakon toga 32. godišnja Amerikanka zaigrala puno bolje i osvojila drugi set ne prepustivši Pavlychenkovoj niti jedan gem. U odlučujucem setu Mattek-Sands oduzela je servis u drugom gemu. Pavlychenkova gubi svoj servis i u šestom gemu, ali je uspjela u narednom da napravi rebreak za 2:5. Ruskinja je naredni gem lagano uzela, pa je Amerikanka servisirala za pobjedu. Mattek-Sands je iskoristila drugu meč loptu i slavila važnu pobjedu. 

U osmini finala Amerikanka će igrati protiv pobjednice duela između Barbore Strycove i Jane Cepelove.

Čehinja Lucie Safarova savladala je Ajlu Tomljanović koja nastupa za Austriju u dva seta (6:1, 6:3).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi