Kraj za prvog i drugog nositelja
James Blake, oprašta se od nastupa u Houstonu

ATP u Houstonu

Kraj za prvog i drugog nositelja

James Blake, prvi nosilac ATP turnira u Houstonu koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara, poražen je u dva seta od Guillermo Canasa.

Argentinac ne blista već gotovo dvije godine i stalno se kocka sa ugledom, ali je protiv Blakea podsjetio na nedakašnja blistava izdanja. Amerikanac jeste u padu forme, no niko nije očekivao njegov kraj već na startu turnira.

Još jedno iznenađenje dogodilo se u 1. kolu. Još jedan Amerikac, Mardy Fish, inače drugi nositelj, neće vidjeti narednu rundu. Nijemac Björn Phau koji je dobru formu pokazao na Mastersu u Mijamiju slavio je sa 2:1.

Rezultati
Canas (Arg) - Blake (SAD/1) 6:4, 6:4, Phau (Njem) - Fish (SAD/2) 6:3, 5:7, 6:3, Chardy (Fra/4) - Levine (SAD) 6:3, 6:0, Granollers (Špa/6) - Dabul (Arg) 2:6, 6:4, 6:1, Hewitt (Aus) - Junqueira (Arg/7) 6:0, 6:2, Roitman (Arg) - Calleri (Arg) 6:3, 6:3, Isner (SAD) - Russell (SAD) 4:6, 6:3, 6:2, Haas (Njem) - Gremelmayr (Njem) 6:3, 6:3, Jenkins (SAD) - Peya (Aut) 0:6, 6:4, 6:3, Garcia-Lopez (Špa) - Lapentti (Ekv) 1:6, 6:0, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.