Kraj za prvu igračicu svijeta

WTA Brisbane

Kraj za prvu igračicu svijeta

D. Vejo

Prva teniserka svijeta Angelique Kerber zaustavljena je danas u četvrtfinalu WTA turnira u Brisbaneu od Ukrajinke Eline Svitoline.

Naime, Nijemica je u četvrtfinalu zaustavljena od Svitoline, a gdje je poražena rezultatom 2:1, po setovima je bilo 4:6, 6:3 i 3:6.

Ovo je prvi poraz njemačke teniserke u 2017. godini, a da ista nije krenula dobro za nju govori i činjenica da se namučila i u prethodnom meču protiv domaće teniserke Ashleigh Barty, koju je savladala teškom mukom rezultatom 2:1.

Međutim, meč protiv Ukrajinke pokazao se kao nepremostiva prepreka. Prvi set je izgubila, dok je u drugom zaigrala nešto bolje. Ipak, Svitolineova se budi, pa tako treći set riješava u svoju korist čime obezbjeđuje plasman u polufinale.

Tamo će je čekati Čehinja Pliskova, dok je drugi par onaj između Muguruzove i Cornet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi