Kraj za trojicu Francuza u Monte Carlu

Kraj za trojicu Francuza u Monte Carlu

E. Škorić

Jo-Wilfried Tsonga neočekivano je danas poražen u drugom kolu Monte Carla.

Tsonga je u prvom kolu turnira u Francuskoj izgubio od Adriana Mannarina u tri seta. Mannarino je slavio sa 6:7, 6:2, 6:3 i priredio prvo iznenađenje u Monte Carlu.

Loš dan za Francuze, pošto je ispao i Benoit Paire od Nijemca Tommyja Haasa. Iskusni teniser slavio je sa 6:2, 6:3. Argentinac Berlocq je sa 3:6, 6:2, 6:1 eliminisao Herberta.

Jan Vesely nije imao većih problema protiv Miche Zvereva, kojeg je savladao sa 7:6, 6:3, dok je Kačanov sa 6:2, 6:4 pobijedio Mahuta, trećeg Francuza koji se danas oprostio od turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi