Kraj za Venus, Stephens prva finalistica US Opena
Foto: EPA

Nakon velike borbe

Kraj za Venus, Stephens prva finalistica US Opena

Američka teniserka Sloane Stephens plasirala se u finale US Opena nakon što je u noći sa četvrtka na petak savladala sunarodnjakinju Venus Williams rezultatom 2:1 (6:1, 0:6, 7:5).

Stephens je furiozno otvorila meč i do vodstva od 1:0 stigla nakon samo 25 minuta. Ova 24-godišnjakinja je na startu meča svojoj mnogo iskusnijoj protivnici prepustila samo jedan gem (6:1).

Venus je u drugom setu zaigrala neuporedivo bolje i uslijedio je povratak u velikom stilu. Rezultatom 6:0, Williams je poravnala rezultat na 1:1 i sa velikom psihološkom prednošću ušla u odlučujući set.

Međutim, Stephens na startu pravi brejk i dolazi do vodstva od 2:0, nakon čega se Venus vraća i pravi preokret (3:2). Potom Stephens ponovo osvaja dva uzastopna gema i stiže do 4:3, nakon čega gubi svoj servis. Velika borba nastavila se do posljednjeg gema, a Stephens je u 11. napravila brejk i povela sa 6:5. U narednom gemu, 83. igračica svijeta je bila sigurna na svoj servis i iskoristila je prvu meč loptu te tako napravila rezultat za pamćenje.

Sloane Stephens će se u finalu posljednjeg Grand Slama sezone sastati sa boljom iz duela Keys - Vandeweghe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi