Kraj za Wawrinku u Monte Carlu
Foto: EPA

Cuevas ide dalje

Kraj za Wawrinku u Monte Carlu

M. Šljivak

Urugvajski teniser Pablo Cuevas plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Monte Carlu. On je danas u meču osmine finala pobijedio trećeg igrača svijeta Stana Wawrinku sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Cuevas je odigrao zaista fantastičan meč i na kraju je sasvim zasluženo ostvario plasman u četvrtfinale.

Odlično otvaranje meča donijelo mu je break već u trećem gemu prvog seta, Wawrinka nije uspio doći ni blizu povratka break lopte, pa je Cuevas došao do osvajanja prvog seta sa 6:4 i vodstva od 1:0.

Urugvajac je odlično ušao i u drugi set. Nije dopustio Wawrinki apsolutno nikakvu šansu da nešto napravi, te je lagano priveo meč kraju i slavio je pobjedu s 2:0.

Naredni rival Cuevasu je Francuz Lucas Pouille.

ATP Monte Carlo, osmina finala:

Cuevas - Wawrinka 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi