"Kraljevi velikih titula" na skeneru ATP-a

Daleko iznad svih

"Kraljevi velikih titula" na skeneru ATP-a

Roger Federer je osvajanjem Australian Opena došao do 18. titule na najvećim turnirima.

Na taj način Švajcarac se učvrstio na prvom mjestu vječne liste po broju osvojenih Grand Slamova i dao težak zadatak svojim konkurentima i budućim naraštajima.

Fedex u svojim vitrinama ima i 24 trofeja sa Mastersa i šest sa završnih turnira, tako da u zbiru ima 48 "velikih" titula, jednu više od najboljeg srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, odnosno šest više od Rafe Nadala.

Novak je 12 puta podizao trofej na najvećim turnirima, rekorder je po broju osvojenih Mastersa (30), dok je pet puta osvajao završni turnir.

Što se tiče Španca, on je osvajač 14 Grand Slam titula i 28 Mastersa. 

Na osnovu ovih podataka zaključuje se da je Nole na 3.2 učešća na velikim turnirima uzimao trofej, što je najbolji prosjek na ATP Touru.

Nadalu je za osvajanje "velike" titule potrebno u prosjeku 3.6 turnira, a Federeru 4.3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi