Kubot i Lindstedt spasili pet meč lopti i otišli u finale

Butorac i Klaasen nastavljaju pobjeđivati

Kubot i Lindstedt spasili pet meč lopti i otišli u finale

U finalu muških parova na ovogodišnjem Australian Openu igrat će nepostavljena kombinacija Eric Butorac - Raven Klaasen, protiv 14. nositelja Lukasza Kubota i Roberta Lindstedta.

Butorac i Klaasen su već u trećem kolu napravili senzaciju pobjedivši braću Bryan u dva seta, dok su u polufinalu razbili također favorizirani par Nestora i Zimonjića u dva seta 6-2, 6-4. Kubot i Lindstedt su u polufinalu imali daleko više posla kontra Llodre i Mahuta. Francuzi su imali set i čak pet meč lopti koje nisu iskoristili u tie breaku drugog. Taj drugi set su Kubot i Lindstedt su dobili 14-12. U trećem je bio dovoljan za break za 4-2.

Polufinala:
Kubot/Lindstedt (Pol, Swe, 14) - Mahut/Llodra (Fra, 13) 6-4, 6-7(12), 6-3
Butorac/Klaasen (USA, JAR) - Nestor/Zimonjić (Can, Srb, 8) 6-2, 6-4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.