Kukushkin nadigrao Troickog

Kazahstan izjednačio

Kukushkin nadigrao Troickog

Mikhail Kukushkin lako je izašao na kraj sa Viktorom Troickim u drugom meču prvog kola Davis Cupa. 79. igrač svijeta ubjedljivo je slavio rezultatom 3:0 (7:5, 6:2, 6:4), pa je nakon prvog dana takmičenja rezultat između Srbije i Kazahstana izjednačen (1:1).

Prvi set donio je dosta uzbuđenja. Teniseri su se nekoliko puta smjenjivali u vodstvu, a odluka je pala tek u 12. gemu kada je Kukushkin iskoristio treću brejk loptu.

Troicki je uspio da osvoji početni gem u drugom setu, ali je uslijedio neshvatljiv pad u igri srpskog igrača, pa je poslije 36 minuta igre i ova dionica pripala Kazahstancu.

To kao da je potpuno dotuklo Viktora, koji ni u trećem setu nije pronalazio načina da se suprostavi rivalu. Već na samom startu dva puta je izgubio servis, te i nešto sigurnija igra u nastavku nije mu pomogla u nastojanju da produži meč.

Sutra je u dvorani Pionir na rasporedu dubl meč, dok su u nedelju na programu preostali dueli u singlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi