Kuznetsova stigla do polufinala

Dvije Ruskinje u polufinalu

Kuznetsova stigla do polufinala

Svetlana Kuznetsova probila se do polufinala WTA turnira u Madridu nakon tri sata i osam minuta četvrtfinale borbe s Čehinjom Lucie Safarovom koju je svladala s 5-7, 7-6 (5), 7-6 (3).

U meču u kojem je pokazala nevjerojatnu ustrajnost i svoj poznati borbeni duh, 29-godišnja Kuznetsova je u tie-breaku drugog seta okrenula zaostatak 2-5 te s pet uzastopnih poena izborila treći set. U njemu je Ruskinja gubila 3-5 te u desetom gemu, kad je Safarova servirala za pobjedu, spasila dvije meč-lopte.

Manje od 24 sata nakon što je bila pred ispadanjem u dvoboju s Victorijom Azarenkom, u kojem je spasila tri meč-lopte, Serena Williams je požurila po svoje mjesto u polufinalu turnira na kojem je slavila 2012. i 2013., a prošle godine morala bez borbe predati četvrtfinalni dvoboj Petri Kvitovoj. Williams od Suarez Navarro nikada nije izgubila ni set u prijašnjih pet dvoboja, a jednako uvjerljiv dojam ostavila je i u četvrtak u Madridu, s obzirom da je izgubila četiri gema.

Ovom je pobjedom Williams nastavila nekoliko nizova nepobjedivosti: ovo joj je bila 50. uzastopna pobjeda (ne računaju se mečevi koje je predala bez borbe) na WTA turnirima najviše kategorije (Premier Mandatory), među kojima su Indian Wells, Miami, Madrid i Peking; u Madridu je njezin niz stigao do 19 pobjeda, u 2015. ima 23-0, a od posljednjeg poraza, na WTA Finalu u Singapuru 2014., nanizala je 26 trijumfa.

Među posljednjima, plasman u polufinale je izborila Petra Kvitova. Kvitova je u četvrtfinalu u dva seta nadigrala Rumunjku Irina-Cameliju Begu sa 7-5, 6-3. Kvitova je prošle godine poražena u polufinalu od Rumunjke Simone Halep, a u Madridu je do pobjedničkog trofeja stigla 2011. godine.

WTA Madrid - četvrtfinale:
Serena Williams (SAD, 1) - Carla Suarez Navarro (Špa, 10) 6-1, 6-3
Petra Kvitova (Češ, 4) - Irina-Camelia Begu (Rum) 7-5, 6-3
Maria Sharapova (Rus, 3) - Caroline Wozniacki (Dan, 5) 6-1, 3-6, 6-3
Svetlana Kuznetsova (Rus) - Lucie Safarova (Češ, 13) 5-7, 7-6 (5), 7-6 (3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.