Kvalifikacije za AO: Bašić izborio drugo kolo

U prvom kolu kvalifikacija savladao Bourguea

Kvalifikacije za AO: Bašić izborio drugo kolo

E. Čaušević

Bh. teniser Mirza Bašić izborio je plasman u drugo kolo kvalifikacija Australian Opena.

Mirza Bašić u prvom kolu kvalifikacija Australian Opena rano jutros snage je odmjerio protiv francuskog tenisera Mathiasa Bourguea.

Naš teniser stigao je do pobjede nakon dva seta i tako se plasirao u drugo kolo kvalifikacija Australian Opena. Bašić je u prvom setu slavio sa 7:5, da bi odličnom igrom u drugom seto bio bolji od francuskog tenisera sa 6:4.

Bašić će u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena igrati protiv boljeg iz duela Naso - Copil. Podsjećamo, Aldin Šetkić je također izborio plasman u drugo kolo nakon pobjede u duelu protiv Federica Gaije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi