Kvitova bez problema, Konta nastavlja iznenađivati
Foto: EPA

US Open, žene

Kvitova bez problema, Konta nastavlja iznenađivati

E. Škorić

Petra Kvitova lako je došla do osmine finala u ženskoj konkurenciji US Opena.

Kvitova je sa 6:2 6:1 za nešto više od sat vremena igre pobijedila Annu Karolinu Schmiedlovu, inače 32. igračicu svijeta.

Čehinja će u osmini finala igrati protiv Johanne Konte, Britanke koja nastavlja da igra sjajno, a danas je iznenadila Andreu Petković, koju je pobijedila sa 7:6, 6:3.

Samantha Stosur je dobila prvi set protiv Sare Errani sa 7:5, potom je bilo 6:2 za Italijanku a u odlučujućem setu Stosurova je bila uvjerljiva (6:1).

Čeka je još jedna Italijanka, Flavija Pennetta, koja je sa 1:6, 6:1, 6:4 pobijedila Petru Cetkovsku. Dalje je prošla i Varvara Lepchenko. Amerikanka je u tri seta, 1:6, 6:3, 6:4, nadigrala Njemicu Monu Barthel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.