Kvitova nakon drame do 2. kola Roland Garrosa

Čehinja bila na ivici poraza

Kvitova nakon drame do 2. kola Roland Garrosa

Petra Kvitova plasirala se u 2. kolo Roland Garrosa nakon velike borbe na startu turnira.

Češka tenisrka bila je ivici poraza u duelu sa Crnogorkom Dankom Kovinić, ali je ipak u odlučujućim trenucima odigrala na visokom nivou i tako spriječila prvu senzaciju u Parizu. Na kraju je slavila sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 7:5).

Prvi set ubjedljivo je pripao 12. igračici svijeta. Kvitova je ovaj period igre riješila u svoju korist za 42 minuta igre napravivši brejkove u drugom i osmom gemu.

Mladi Crnogorku nije poremetio gubitak uvodne dionice. I pored činjenice da je u drugom setu gubila sa 3:0, Kovinić je uspjela da dođe do izjednačenja osvojivši šest od narednih sedam gemova.

U odlučujućoj dionici Kovinić je imala sve u svojim rukama. Prvi vodstvu 5:4 servirala je za meč, međutim, iskusna Kvitova nakon lavovske borbe dolazi do brejka, a nakon toga sa dva uzastopna gema riješiva pitanje pobjednika.

Ostali rezultati:

Pavlyuchenkova - Sorribes Tormo 2:0 (6:2, 6:0)

Golubić - Riske 2:1 (6:2, 1:6, 6:2)

Hsieh - Arruabarrena-Vecino 2:0 (7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti