Kvitova ostala bez trenera

Prekinula saradnju sa Františekom Čermakom

Kvitova ostala bez trenera

Nakon nešto lošijih rezultata u 2016. godini, Petra Kvitova odlučila je da prekine saradnju sa dosadašnjim trenerom Františekom Čermakom.

Čermak je na mjesto glavnog trenera trenutno 16. teniserke svijeta došao u aprilu ove godine, a kao najveći uspjeh sa češkom teniserkom može se izdvojiti bronza na Olimpijskim igrama u Riju. 

Ipak, Kvitova je na WTA Touru bilježila slabije rezultate, što najbolje pokazuje njen pad na listi najuspješnijih teniserki, kao i podatak da u ovoj godini nije osvojila niti jedan turnir.

Češka teniserka je takmičenje na US Openu okončala u osmini finala, dok je najviši domet na preostalim Grand Slam turnirima bilo treće kolo Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi