Kvitova spremna za Wimbledon

Češka teniserka se oporavila

Kvitova spremna za Wimbledon

D. Rakanović

Dvostruka osvajačica Wimbledona češka tenisačica Petra Kvitova objavila je da je spremna nastupiti na ovogogodišnjem izdanju tog Grand Slama, manje od sedam mjeseci nakon što je nožem napao provalnik u svom domu. 

Kvitova je napadnuta u svom domu u Prostejevu 20. decembra prošle godine, a nakon napada morala je na operciju lijeve ruke koja je trajala četiri sata.

Čehinja je početkom maja počela sa treninzima i oporavila se brže nego što je očekivano a čak bi mogla nastupiti i na Roland Garrosu koji počinje u nedjelju u Parizu. 

"Sprema se za Wimbledon, a odluku o nastupu na Roland Garrosu ove sedmice donijeće u zadnji trenutak", izjavila je njena portparolka Katie Spellman.

Čehinja je u karijeri osvojila 19 titula, a dva puta slavila je na Wimbledonu (2011, 2014). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi