Kyrgios, Darcis i Bautista u četvrtfinalu
Foto: EPA

ATP Peking

Kyrgios, Darcis i Bautista u četvrtfinalu

Završena su tri današnja duela osmine finala ATP turnira u Pekingu, koja su ponudila očekivane pobjede favorizovanih tenisera.

Nick Kyrgios je za nešto manje od jednog i po sata igre savladao Mischu Zvereva rezultatom 2:1 i to nakon preokreta, pošto je Nijemac osvojio prvi set rezultatom 6:3. Australac je u drugom i trećem setu slavio sa dva puta po 6:2 i tako došao do pobjede, te zakazao duel sa Darcisom u četvrtfinalu.

Upravo je Darcis također bio dosta siguran protiv Lajovića, kojeg je pobijedio u dva seta. U prvom je bilo 6:3, a u drugom 6:4.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Roberto Bautista-Agut, koji se najmanje namučio da dođe do pobjede. Španac se u četvrtfinale plasirao nakon što mu je Bedene predao meč u drugom setu, a do tada je Bautista nije izgubio niti jedan gem. Prvi set je završen rezultatom 6:0, a u drugom je bilo 4:0 prilikom predaje britanskog tenisera rodom iz Slovenije.

U ovim trenucima se igra posljednji meč današnjeg programa u kojem se sastaju Dimitrov i Del Potro, što je svakako poslastica na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti