Kyrgios eliminisao Federera u tri tie breaka

Poraz prvog nositelja

Kyrgios eliminisao Federera u tri tie breaka

Australac Nick Kyrgios napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira u Madridu izbacivši u 2. kolu bivšeg pobjednika Švicarca Rogera Federera u tri tie-breaka.

Dva sata i 37 minuta trajao je triler u Madridu u kojem je odigrano maksimalnih 39 gemova, a Kyrgios u odlučujućem tie-breaku spasio i dvije meč-lopte koje je Federer imao,  prvu kod 7-6, a drugu kod 11-10, obje na servis Kyrgiosa. Konačno, 20-godišnji Australac je kod 13-12 iskoristio svoju šestu priliku za najveću pobjedu u karijeri. U tie breaku prvog, Australac je izgubio četiri poena na svoj servis, Federer samo jedan. U drugom je Kyrgios imao 5-0, Roger je izvukao tri set lopte, spustio se na poen zaostatka, ali nije napravio preokret.

"Reternirao sam katastrofalno. Što je meč odmicao bio sam sve gori u tom segmentu. Razočaran sam jer me retern koštao pobjede. Nicku svaka čast, servirao je odlično, ima igru, ne plaši se i može puno dobiti ako nastavi da naporno radi " rekao je nakon meča Federer.

Nick Kyrgios (AUS) - Roger Federer (Švi,1) 6-7 (1), 7-6 (5), 7-6 (12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.