Kyrgios i Karlović ispali, Thiem, Dimitrov i Monfils sigurni
Foto: EPA

US Open, 1. kolo

Kyrgios i Karlović ispali, Thiem, Dimitrov i Monfils sigurni

Veliko iznenađenje u prvom kolu US Opena je priredio američki teniser Bjorn Fratangelo koji je savladao Ivu Karlovića rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 6:4, 3:6 i 7:6.

Amerikanac je na ovaj Grand Slam stigao sa pozivnicom, ali je sjajnom igrom, i prije svega borbenošću, uspio izbaciti 38. tenisera svijeta, Hrvata Ivu Karlovića.

Priliku da priredi još jedno iznenađenje Fratangelo će imati protiv Mannarina, s kojim će odmjeriti snage u drugom kolu.

Mannarino je do plasmana u drugo kolo došao savladavši Litvanca Berankisa rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:2.

Senzaciju je priredio i Australijanac John Millman, 235. igrač svijeta, savladavši svog sunarodnjaka Nicka Kyrgiosa sa 3:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:4, 6:1.

Osim Karlovića i Kyrgiosa, većina favorita, do sada odigranih mečeva, je dosta lako došla do drugog kola.

Dimitrov je lagano slavio nad češkim teniserom Safranekom rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

Monfils je istim rezultatom, 3:0, ali uz nešto više borbe savladao Chardyja, po setovima 7:6, 6:3, 6:4.

Dominic Thiem je, također lagano, savladao De Minaura rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:1.

Viktor Troicki je obezbijedio nastup u drugom kolu posljednjeg Grand Slama sezone savladavši Gombosa u zanimljivom meču. Srbijanski teniser je na kraju slavio rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti