Kyrgios igra dobar tenis, ali Murray je bolji i iskusniji
Foto: EPA

Australian Open

Kyrgios igra dobar tenis, ali Murray je bolji i iskusniji

E. Škorić

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u polufinale Australian Opena.

Murray je u četvrtfinalu igrao protiv Nicka Kyrgiosa, te je domaćeg predstavnika savladao sa 3:0 po setovima, 6:3, 7:6, 6:3.

Mladi Australac je popustio u šestom gemu prvog seta, kada je Murray iskoristio prvu break loptu.

Kyrgios, inače 53. igrač svijeta, najveći otpor Britancu je pružio u drugom setu, koji se odlučivao u tie-breaku. Murray je napravio mini-break više od protivnika, pa je poveo s 2:0.

U šestom gemu trećeg, ujedno i posljednjeg seta je Murray napravio brejk i poveo sa 4:2, ali je Kyrgios odmah uzvratio. No, Murray je i u osmom gemu oduzeo servis protivniku, da bi onda mirnim servisom stigao do prve meč lopte, koju je iskoristio i stigao do nove velike pobjede.

Murray će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdycha, koji je ranije u tri seta savladao Rafaela Nadala.

Australian Open, teniseri, četvrtfinale:
Murray (Bri) - Kyrgios (Aus) 6:3, 7:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti