Kyrgios poslao Wawrinku kući, Berdych bez problema
Foto: EPA

ATP Madrid, 2. kolo

Kyrgios poslao Wawrinku kući, Berdych bez problema

M. Šljivak

Češki teniser Tomaš Berdych lagano je stigao do plasmana u treće kolo ATP turnira u Madridu. Osmi igrač svijeta pobijedio je Uzbekistanca Denisa Istomina za nešto više od sat vremena s 2:0, dva puta po 6:3.

Otvaranje meča donijelo po break na obje strane za rezultat od 2:2. Ipak, Berdych dominira u ostatku prvog seta i na kraju ga za 32 minute dobija sa 6:3.

Nešto veća borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su igrala jako sigurno na svoj servis, a ključni trenutak se desio u osmom gemu kada Čeh dolazi do breaka, te sigurno servira za pobjedu i prolaz u treće kolo.

Španski duel između Roberta Bautiste-Aguta i Feliciana Lopeza pripao je Agutu, koji je slavio s 2:1, po setovima 6:3, 5:7 i 7:5.

Velika borba viđena je u ovom meču. Ipak, nakon dva i po sata na kraju se radovao Bautista koji će u trećem kolu igrati protiv pobjednika duela Novak Đoković - Borna Ćorić.

Nick Kyrgios je napravio iznenađenje i poslao je Stana Wawrinku kući. Slavio je s dva puta po 7:6 i to u meču gdje nije viđen nijedan jedini break i u kojem su bile svega četiri prilike za oduzimanje servisa.

ATP Madrid, 2. kolo:

Berdych - Istomin 2:0 (6:3, 6:3)

Bautista - Lopez 2:1 (6:3, 5:7, 7:5)

Kyrgios - Wawrinka 2:0 (7:6, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi