Kyrgios se povukao sa Indian Wellsa

Zbog trovanja hranom

Kyrgios se povukao sa Indian Wellsa

Australijski teniser Nick Kyrgios bio je primoran da otkaže meč četvrtfinala Indian Wellsa protiv Rogera Federera koji je trebao biti održan danas od 20.00 sati.

Kyrgios je igrao sjajno u dosadašnjem dijelu turnira te je izbacio u osmini finala Novaka Đokovića, ali današnji meč protiv Federera bio je primoran da otkaže zbog trovanja hranom.

"Nažalost, primoran sam da otkažem današnji meč zbog bolesti. U trenutnoj fazi smatramo da je samo riječ o trovanju hranom, molim se da nije ništa gore od toga. Poslije neprespavane noći zbog bolova shvatio sam da nemam šta tražiti protiv velikog šampiona kakav je Roger jer sam u veoma teškoj situaciji. Trenutno nisam u stanju da izađem na teren. Žao mi je zbog navijača, ali morao sam zdravlje staviti na prvo mjesto i nadam se da razumijete. Želim Rogeru sve najbolje u nastavku turnira", napisao je Kyrgios na društvenim mrežama.

Dakle, ovo znači da se Federer plasirao direktno u polufinale ovog turnira gdje će igrati protiv boljeg iz meča Jack Sock-Kei Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi