Kyrgios se povukao sa Indian Wellsa

Zbog trovanja hranom

Kyrgios se povukao sa Indian Wellsa

Piše: A. Lendo
Australijski teniser Nick Kyrgios bio je primoran da otkaže meč četvrtfinala Indian Wellsa protiv Rogera Federera koji je trebao biti održan danas od 20.00 sati.

Kyrgios je igrao sjajno u dosadašnjem dijelu turnira te je izbacio u osmini finala Novaka Đokovića, ali današnji meč protiv Federera bio je primoran da otkaže zbog trovanja hranom.

"Nažalost, primoran sam da otkažem današnji meč zbog bolesti. U trenutnoj fazi smatramo da je samo riječ o trovanju hranom, molim se da nije ništa gore od toga. Poslije neprespavane noći zbog bolova shvatio sam da nemam šta tražiti protiv velikog šampiona kakav je Roger jer sam u veoma teškoj situaciji. Trenutno nisam u stanju da izađem na teren. Žao mi je zbog navijača, ali morao sam zdravlje staviti na prvo mjesto i nadam se da razumijete. Želim Rogeru sve najbolje u nastavku turnira", napisao je Kyrgios na društvenim mrežama.

Dakle, ovo znači da se Federer plasirao direktno u polufinale ovog turnira gdje će igrati protiv boljeg iz meča Jack Sock-Kei Nishikori.