La Decima na Rafin način: 'Pojeo' Stana u finalu

Nevjerovatna partija Španca

La Decima na Rafin način: 'Pojeo' Stana u finalu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas deseti Roland Garros i to nakon što je u velikom  finalu pobijedio Švicarca Stana Wawrinku sa sigurnih 3:0 u setovima.

Nadal je bio veliki favorit u ovom meču, ali niko nije očekivao da će tako lagano da pobijedi trećeg tenisera svijeta koji je prije dva dana u polufinalu izbacio Andyja Murrayja.

Wawrinka je bio konkurentan u samo prva četiri gejma kada je bilo 2:2, ali sve je poslije toga kontrolisao Nadal. Španac je napravio brejk i kasnije poveo sa 4:2, a do kraja seta nije prepustio nijedan gejm Wawrinki pa je slavio sa 6:2.

Na samom početku drugog seta Nadal je odmah napravio brejk i do kraja je sigurnom igrom na svoj servis dobio taj set sa 6:3. U trećem, kasnije će se ispostaviti i posljednjem setu, Nadal je napravio tri brejka i bez većih problema slavio sa 6:1 te slavio pobjedu.

Ovo je za Nadala čak 10. titula prvaka na Roland Garrosu te je nakon ovog meča ostao na samo dva poraza na ovom turniru i to od Robina Soderlinga i Novaka Đokovića. Podsjetimo, Španac će od sutra ponovo biti drugi teniser svijeta. S druge strane, Wawrinka je ostao na tri GS titule, a ovo mu je bio prvi poraz u finalima GS-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi