Lagana pobjeda Wawrinke, kraj za Querreya

Roland Garros, 1. kolo

Lagana pobjeda Wawrinke, kraj za Querreya

D. Rakanović

Švicarski teniser Stan Wawrinka savladao je Jozefa Kovalnika sa 3:0, po setovima 6:2, 7:6, 6:3.

Treći teniser na svijetu rutinski je savladao kvalifikantna iz Slovačke i posao završio za dva sata igre. U drugom kolu će igrati protiv Alexandra Dolgopolova, koji je bio bolji od Carlosa Berlocqa sa 3:0 u setovima. 

Hyeon Chung iz Južne Koreje savladao je Amerikanca Sama Querreya sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 i u drugom kolu će igrati protiv Denisa Istomina. Uzbekistanski teniser je bio bolji od Ernesta Escobeda sa 3:0 u setovima. 

Kevin Anderson se također plasirao u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je savladao Maleka Jazirija sa 3:0 po setovima 7:6, 6:3, 7:6. Andreson će u drugom kolu igrati protiv Nicka Kyrgiosa koji je u prvom kolu savladao Phiippa Kohlschreibera sa 3:0. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi