Lajović mučio Nadala u prvom setu, pa potpuno nadigran

Rafa u drugom kolu

Lajović mučio Nadala u prvom setu, pa potpuno nadigran

E. Škorić

Rafael Nadal je u tri seta pobijedio Dušana Lajovića u prvom kolu US Opena.

Nadal je loše otvorio meč, pa je već u trećem gemu Lajović došao do brejka, držao je prednost sve do 10. gema, kada Španac s nulom vraća izgubljenu prednost servisa, a do 1:0 u setovima stigao je u taj-brejku.

Lako je Rafa osvojio drugi set, poveo je 3:0 i isti je dobio sa 6:2, da bi u trećem setu istim rezultatom došao do pobjede.

Lajović je odigrao nevjerovatno prvi set, a onda je u nastavku pao i Nadal je s lakoćom stigao do plasmana u drugo kolo. 

Prvi teniser svijeta i jedan od glavnih favorita za titulu na posljednjem Grand Slamu sezone u drugom kolu čeka pobjednika iz duela Daniel - kvalifikant Paul.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi