Lajović ne staje, Wawrinka siguran, kraj za Berdycha

Masters u Indian Wellsu

Lajović ne staje, Wawrinka siguran, kraj za Berdycha

E. Škorić

Srbijanski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Mastersa u Indian Wellsu.

Srbijanski teniser nastavio je s dobrim igrama u Indian Wellsu, pa je sinoć izbacio i Kanađanina Vaseka Pospišila, kojeg je savladao sa 6:7, 6:3, 7:5.

Gael Monfils nije dao domaćem predstavniku Johnu Isneru puno šansi. Francuz je trijumfovao sa 6:2, 6:4 i u osmini finala igrat će protiv Dominica Thiema, koji je u dva seta pobijedio Michu Zvereva.

David Goffin je u borbi za osminu finala savladao Alberta Ramos-Vinolasa sa 7:6, 6:4. Naredni rival u je Pablo Cuevas, pošto je Urugvajac sa 6:1, 6:4 bio bolji od Fabija Fogninija. 

Stan Wawrinka je iskoristio ulogu favorita protiv Philippa Kohlschreibera sa 7:5, 6:3, dok je Tomaš Berdych poražen neočekivano od Nishioke. Japanac je sa 1:6, 7:6, 6:4 savladao Čeha i priredio malo iznenađenje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti