Laver: Nadam se da će Federer zaigrati na Roland Garrosu
Foto: EPA

Legendarni Australijanac

Laver: Nadam se da će Federer zaigrati na Roland Garrosu

Legendarni teniser Rod Laver, osvajač 11 Grand Slam titula, rekao je da bi volio da vidi Rogera Federera na Roland Garrosu.

78-godišnji Australijanac istakao je da je Federer u životnoj formi, te da bi publika u Parizu itekako uživala u njegovim nastupima.

"Prosto da poželiš da budeš muva na zidu kako bi pratio proces odlučivanja. Ipak, osjećam da će igrati na Roland Garrosu. U vrhunskoj je formi, igra čak i bolje nego prije 10 ili 15 godina. Igra možda i najbolji tenis u životu", rekao je Laver.

Podsjetimo, Roger Federer je u ovoj sezoni osvojio Australian Open, Indian Wells i Miami, ali je odlučio da propusti nekoliko velikih turnira na šljaci (Monte Carlo, Madrid, Rim), a pod upitnikom je i njegov nastup na drugom ovosezonskom Grand Slamu. 

Na pitanje kakve su šanse Fedexa u Parizu, Rod Laver je dao jasan odgovor:

"Mislim da uslovi i ne odgovaraju sasvim njegovoj igri, tako da bi mu bilo teško da trijumfuje", zaključio je Australijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi