Lavovska bitka i pobjeda Džumhura protiv Feliciana Lopeza

Damir se plasirao u polufinale

Lavovska bitka i pobjeda Džumhura protiv Feliciana Lopeza

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale ATP turnira u meksičkom Los Cabosu nakon što je danas u četvrtfinalu porazio Španca Feliciana Lopeza sa 2:1 u setovima. 

Bio je ovo veoma neizvjestan meč u kojem se nijedan teniser nije predavao do samog kraja, ali ipak je na kraju Džumhur bio nešto spretniji te je zabilježio pobjedu uz čak tri spašene meč lopte. 

Lopez je slavio u prvom setu nakon velike borbe rezultatom 7:2 u taj brejku, ali Damir mu je odgovorio u nastavku meča, pa je drugi set dobio sa 6:4.

U trećem je viđena prava drama. Džumhur je imao prednost brejka u osmom gejmu i vodio je sa 5:3 te je servirao za meč. Ipak, Lopez je napravio brejk i smanjio na 5:4, a potom je uspio i da okrene rezultat u svoju korist te da povede sa 6:5 i servira za meč. Imao je tokom tog servis gejma Španac čak tri meč lopte, ali Džumhur ne bi bio Džumhur kada ne bi napravio novi preokret, pa je uspio da uzme servis Špancu i da dođe do taj brejka. Tamo je slavio bez problema sa 7:2 te se plasirao u polufinale. 

Džumhur će za finale igrati sutra protiv Amerikanca Sama Querreyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije